În țara noastră există o varietate amplă de ramuri industriale, datorită faptului că beneficiem de condiții favorabile în acest sens. Industria asigură în continuare cea mai mare contribuție la realizarea produsului intern brut. De peste 20 de ani, ALWO activează cu profesionalism, oferind mediului industrial soluții complete de exhaustare și tehnologii de filtrare. Ne bazăm pe o echipă de ingineri și proiectanți experimentați, iar industriile pe care le deservim sunt numeroase.

Industria Metalurgică este una dintre cele mai puternice industrii din țară, aliniindu-se la nivelele de concurență din Europa și nu numai. ALWO a dus la finalizare numeroase proiecte în această industrie, iar partenerii noștri continuă să utilizeze produsele și serviciile noastre, având garanția calității, dar și a eficienței maxime.

Pentru industria metalurgică, ALWO a creat mai multe produse inovatoare, iar în prezent oferă și soluții personalizate, care să vină în întâmpinarea nevoilor din diversele arii ce reprezintă metalurgia.

Sistemele de exhaustare asigură aspirația și filtrarea aerului încărcat cu praf, pulberi, particule sau gaze rezultate din procesul de producție, ca urmare a diverselor prelucrări sau operații aplicate metalelor. Captarea, Aspirația și Filtrarea sunt indispensabile pentru protecția angajaților și a mediului, precum și pentru siguranța operațională a utilajelor din fluxul de producție. Temperaturile înalte și mediul coroziv ce caracterizează activitatea din industria metalurgică sunt doar două dintre criteriile după care ne ghidăm în proiectare.

Filtrele NO MIST destinate industriei metalurgice sunt concepute ca o soluţie pentru industria prelucrătoare a metalelor, în vederea reţinerii ceţurilor uleioase şi a emulsiilor rezultate în procesul de prelucrare a metalelor pe strunguri, maşini de frezat, maşini de rectificat sau alte utilaje care în procesul de prelucrare emană vapori.

Filtrul este conceput să lucreze în depresiune. După intrarea în filtru, aerul contaminat traversează o zonă de separare mecanică cu serpentină (spirală) pentru ca ulterior să traverseze o zonă compusă din 3 filtre casetate: Filtrul flame-stop, Filtrul multi-brake şi Filtrul multi-maze. La cerere, cele 3 stadii de filtrare pot fi completate cu un al 4-lea, filtru Hepa.

O variantă îmbunătățită a acestui tip de filtru are în componență filtre electrostatice. Particulele, după traversarea zonei de ionizare, sunt încărcate pozitiv, ca apoi să fie reţinute de plăcile colectoare încărcate negativ.

Colectarea uleiului/emulsiei se face în partea inferioară a filtrului, într-un recipient metalic prevăzut cu robinet de golire.

Un alt echipament ALWO cu aplicație în industria metalurgică, pentru captarea și filtrarea aerului contaminat este:

SCRUBBER-ul / HIDROFILTRUL

Acestea sunt echipamente speciale, în care principiul de funcționare se bazează pe pulverizarea de lichid în fluxul de aer ce conține impuritățile care trebuiesc îndepărtate. În timpul acestei faze de interacțiune dintre lichid și gaz, se produce „capturarea„ particulelor solide din gaz. Particulele mai grele se depun în rezervorul de apă. Apa din colectorul de apă se filtrează cu ajutorul unei pompe și este recirculată în scruber. Această fază se desfășoară în primul compartiment al scruber-ului. Dacă este necesar, fluxul de aer care mai conține particule cu dimensiuni grosiere trece printr-un filtru mecanic, după care aerul curat părăsește scruber-ul. Aceasta se petrece în al doilea compartiment al scruber-ului. Aceste hidrofiltre / scrubere pot vehicula debite de la 2 500 m3/h până la 50 000 m3/h.

Ne place transparența în ceea ce privește munca pe care o depunem. Urmăriți-ne pe Linkedin sau Facebook, unde venim constant cu noutăți, vorbim despre produse sau proiecte și oferim informații legate de sistemele de exhaustare pe care le producem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *