Sănătatea noastră depinde de cât de curat este aerul pe care îl respirăm. Fiecare adult respiră zilnic aproximativ 20.000 de litri de aer.

În mediul industrial, o ventilație bună devine cu atât mai importantă, cu cât avem atât responsabilitatea sănătății angajaților, dar și pe cea legată de mediul înconjurător. În încăperile în care se lucrează, sistemele de ventilație trebuiesc adaptate atât la suprafață și număr de persoane, cât și la tipul de activitate desfășurată și poluanți rezultați în urma procesului de producție.

ALWO produce sisteme și echipamente profesionale de ventilație și exhaustare de peste 20 de ani, sprijinind mediul industrial din România. Inovația și performanța ne caracterizează, iar numeroasele proiecte de succes sunt ceea ce ne reprezintă atunci când spunem că suntem lideri în domeniu.

Randamentul de la locul de muncă și productivitatea pot fi optimizate cu sistemele de ventilație ALWO. De la tubulatură de ventilație durabilă și de calitate, la ventilatoare și exhaustoare dotate cu tehnologie de ultimă generație, vă punem la dispoziție sistemele potrivite și personalizate pentru fabrica pe care o conduceți.

Centrale de tratament pentru aer cu recuperator de căldură CTA_R

Echipamentul este destinat încălzirii aerului absorbit din exterior și introdus în spațiul de lucru. Centrala de tratare a aerului asigură și o filtrare grosieră (G4) înainte ca aerul să traverseze recuperatorul, bateriile de încălzire și să intre în spațiul de lucru. Echipamentul poate avea diferite niveluri de echipare și poate fi construit conform specificațiilor beneficiarului, cu debite cuprinse între 4.000 și 50.000 mc/h. Calitatea produsului este menținută la nivel înalt, iar componentele sunt de primă mână, fiind construite modular din profile extrudate din aluminiu (proveniență CE), oțel zincat ambutisat de calitate superioară (VOEST ALPINE – Austria), componente electrice și electronice de proveniență CE, baterii de încălzire Suedia, celule de recuperare Italia.

Centrale pentru tratament aer CTA

Sunt unităţi de compensare a aerului cald utilizând ca agent termic apa caldă. Sunt destinate încălzirii directe a aerului din încăperi, putând fi folosite în cadrul aplicaţiilor din diverse sectoare de activitate.

Datorită posibilităţii de racordare la tubulatură, centralele de tratament aer CTA pot fi integrate în sistemele de încălzire (standard centralizate/autonome), sau pot fi utilizate individual pentru introducerea aerului cald prin racordare la un plenum de distribuţie a aerului, realizând astfel încălzirea directă a aerului din cameră. Principiul de funcționare este unul simplu, în care aerul preluat din atmosferă este ajutat de unul sau două ventilatoare dublu-aspirante să traverseze o baterie de filtre G4, pentru că apoi aerul filtrat grosier să traverseze o baterie de încălzire cu un salt termic de 30°C sau 40°C.

La cerere, acestea pot fi prevăzute cu izolație termică a panourilor sau cu baterii de răcire/încălzire.

Atunci când echipamentul este instalat pentru compensarea unui aer evacuat dintr-o încăpere, ca în situația unei incinte presurizate pentru aplicare lac/vopsea, acestea pot fi dotate cu schimbător de căldură pentru o eficiență cât mai ridicată și reducerea consumului de energie necesar încălzirii agentului termic. Centralele de tratament aer CTA ALWO sunt echipamente complexe care pot vehicula aer tratat cu debite cuprinse între 4.000mc/h și 50.000 mc/h.

Filtre cu cartușe orizonatale VCF

Filtrele cu cartuşe model VCF sunt construite cu elemente de filtrare tip cartuş montate vertical, închise ermetic într-o carcasă metalică, proiectată şi executată pentru presiune negativă. Funcționarea lor este una simplă, cu o eficiență ridicată. Aerul încărcat cu particule intră în cuva inferioară, unde are loc o decantare datorită pierderii de viteză. Particulele cu masă redusă vor fi antrenate către elementele filtrante unde are loc depunerea pe suprafaţa acestora. Depunerea de pulberi progresivă trebuie îndepărtată periodic pentru a asigura funcţionalitatea elementului filtrant. Îndepărtarea acestui strat de pulberi se face cu jet de aer comprimat (sistem pulse jet). Comanda jeturilor de aer se face automat de către un programator electronic care comandă electrovalvele cu membrană. Presiunea aerului comprimat trebuie să fie cuprinsă între 3 și 5 bari. Acest tip de regenerare a filtrului este eficient şi fiabil, menţinând pe toată perioada de viaţă a filtrelor valori de pierdere de presiune constante. Cartuşele standard cu care sunt echipate filtrele sunt din poliester 270 g/mp, certificate BIA şi testate GSU.

Ventilatoare de joasă – medie presiune, model ATDG

Ventilatoarele centrifugale model ATDG sunt ventilatoare de joasă și medie presiune destinate aspirației aerului curat la o temperatură a aerului aspirat de maxim 60°C. Ventilatorul este construit din tablă de oțel zincată, în componența acestuia intrând un rotor metalic echilibrat dinamic și static. Se poate construi în varianta anti-scânteie prin căptușirea cu material neferos și motor anti EX, în varianta anticorozivă din material INOX sau în varianta rezistentă la temperaturi ridicate – cu arbore și elice de răcire. Acest tip de ventilator poate fi folosit în mai multe industrii, precum industria navală, agricolă, chimică sau farmaceutică.

Compania noastră este specializată în proiectarea și fabricarea echipamentelor de exhaustare. Utilajele și echipamentele ALWO sunt fiabile și au o rezistență mare în timp, iar beneficiile pe care le aduc sunt numeroase. Suntem lideri în industrie și de 20 de ani construim în România sisteme apreciate în zece industrii din țară și de peste hotare.

Ne place transparența în ceea ce privește munca pe care o depunem. Urmăriți-ne pe Linkedin sau Facebook, unde venim constant cu noutăți, vorbim despre produse și proiecte și oferim informații legate de sistemele de exhaustare pe care le producem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *