Efectele poluării asupra sănătății

Majoritatea oamenilor din întreaga lume sunt expuși la niveluri ridicate de poluare, cu impact direct asupra sănătății. În 2019, poluarea aerului a fost a patra cauză de deces, responsabilă pentru aproape 7 milioane de vieți în întreaga lume. Studiile arată că, în medie, aceasta duce la reducerea speranței de viață cu un an și opt luni. (sursa: healthdata.org)

În 2019, conform SoGA Health Effects Factsheet, impactul poluării la nivel global a cauzat decese de sistem respirator, procentul fiind de aproape 50%.

Aerul curat, o necesitate

Acest lucru evidențiază faptul că aerul curat nu este doar un lux, ci o necesitate de investiție. Prin implementarea unor soluții practice de filtrare a aerului în mediul industrial, nu doar se creează un loc de muncă mai sănătos pentru angajați, ci reprezintă o contribuție pentru o planetă mai curată și o speranță de viață mai ridicată.

Echipamente și soluții pentru un aer mai curat

Misiunea noastră principală este ca echipamentele ALWO să protejeze oamenii și mediul înconjurător de poluanții rezultați din activitățile industriale de producție, cu beneficii majore în eficientizarea proceselor din fabricile în care sunt montate.

Această viziune a condus întreaga companie către dezvoltarea unei divizii de echipamente ,,verzi” care pun în centru conceptul Om – Natură. Scopul este un aer filtrat, curat și sănătos atât pentru oameni cât și pentru mediul înconjurător. Pe lângă impactul financiar produs de implementarea soluțiilor ecologice și de protecție a mediului, există și un impact social semnificativ resimțit pe o perioadă nedeterminată, atât la nivelul mediului înconjurător, cât și la creșterea calității vieții în general.

Soluții complete pentru 10 sectoare industriale

Soluțiile de exhaustare ALWO sunt soluții complete ce pot fi proiectate și instalate în companii care activează în industria automotive, industria lemnului, metalurgică, alimentară, farmaceutică și multe altele. Puteți afla aici detalii despre produsele noastre cu aplicabilitate în fiecare din cele 10 sectoare industriale.

Echipamente ALWO pentru un aer mai curat

Proiectăm echipamente și instalații cu filtre specializate pe tipul de poluanți, pe dimensiunea particulelor care trebuie captate și cu debite variate de aer.

Scruberele sau hidrofiltrele sunt echipamente speciale care funcționează pe un principiu simplu, și anume pulverizarea de lichid în fluxul de aer care conține impurități. Echipamentele sunt deosebit de eficiente și pot vehicula debite de la 2.500 până la 50.000 m3/h. În timpul interacțiunii dintre lichid și gaz se produce capturarea particulelor solide din gaz. Acele particule se depun în rezervorul de apă, iar apa se filtrează și este reciclată în scruber. În a doua etapă, fluxul de aer care mai conține particule cu dimensiuni grosiere trece printr-un filtru mecanic de unde aerul curat părăsește scruberul.

Filtrele cu descărcare automată SFM sunt echipamente externe ce rețin pulberile. Au o gamă largă de aplicații, cu diferite tipuri de materiale filtrante, iar una dintre industriile căreia îi sunt destinate este cea a lemnului. Sunt ideale în cazul unui număr mare de utilaje ce generează cantități mari de pulberi și pot funcționa atât în presiune, cât și în depresiune. Sistemul de colectare al acestor filtre poate varia, în funcție de cerința utilizatorului și de specificul activității.

Filtrele cu colectare în saci de polietilenă F sunt construite din panouri ambutisate din tablă zincată și se asamblează cu ușurință datorită elementelor modulare. În funcție de nevoile specifice, echipamentul se personalizează și poate avea 1, 2 sau 3 module. De asemenea, poate fi montat în interior sau la exterior, iar materialul filtrant este din Polyester antistatic.

Filtrele compacte EFM cu colectare în bidoane metalice sunt echipamente cu structură modulară asamblată prin șuruburi, ușor de relocat. Produc un nivel de zgomot redus și sunt ușor de exploatat. Aceste filtre funcționează în depresiune și au emisii zero în atmosferă.

Contribuim împreună la un mediu mai sănătos

De peste 20 ani, oferim consultanță, proiectare, instalare și instruire, implementând soluții optime și eficiente, atât din punct de vedere tehnologic, cât și al ușurinței în exploatare. Puteți afla mai multe despre serviciile noastre aici.

Așadar, dacă activați în industrie și aveți nevoie de soluții performante, aliniate la standardele de protecție a mediului și la standardele de calitate internaționale, suntem bucuroși să colaborăm și să contribuim astfel împreună la un mediu mai sigur și mai sănătos, atât pentru noi cât și pentru generațiile viitoare.

Suntem transparenți în ceea ce privește munca pe care o depunem. Urmăriți-ne pe LinkedIn sau Facebook, unde venim constant cu noutăți, vorbim despre produse și proiecte și oferim informații legate de sistemele de exhaustare pe care le producem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *