Calitatea aerului face diferența în ce privește nivelul de productivitate din mediul industrial

Când timpul petrecut la serviciu înseamnă incinte și spații închise, calitatea aerului devine un subiect foarte important. Un climat interior potrivit înseamnă aer curat, iar de acesta depinde sănătatea angajaților, cât și randamentul și calitatea muncii.

Echipamentele de ventilație potrivite și tehnologiile de filtrare a aerului utilizate în spatiile de lucru sunt esențiale în asigurarea condițiilor de puritate a aerului astfel încât îmbolnăvirile profesionale să fie evitate, iar procesul de producție să se desfășoare în condiții optime. Este știut că halele și clădirile industriale sunt surse de aer poluat, iar una dintre responsabilitățile angajatorului este să asigure protecția muncii prin utilizarea și întreținerea corectă a echipamentelor de filtrare și ventilație potrivite.

Rolul echipamentelor de ventilație

Stabilirea și menținerea condițiilor potrivite de temperatură, umiditate sau puritate a aerului se realizează cu ajutorul echipamentelor de ventilație potrivite. În funcție de dimensiunile incintei, dar și de activitatea care se desfășoară, precum și de numărul de angajați, instalațiile de ventilație necesare pot fi complexe și automatizate, astfel încât să permită menținerea condițiilor de ambianță prestabilite. Aerul din încăperi necesită tratarea, proces care poate include încălzirea, răcirea, umidificarea, dezumidificarea, filtrarea. Scopul de bază al unei instalații de ventilație industrială este să elimine mirosurile sau vaporii care pot apărea în urma procesului de producție și să aducă aerul la calitatea necesară pentru siguranță și sănătate.

 

Alwo produce echipamente de ventilație industrială de înaltă calitate, dotate cu tehnologii de ultimă generație.

Centralele Alwo de tratament al aerului sunt construite în acord cu toate reglementările naționale și europene, au randament superior, sunt ușor de întreținut și au o durată îndelungată de funcționare, cu respectarea regulilor de întreținere și mentenanță.

Filtrele Tower sunt o soluție convenabilă și eficientă pentru captarea și reţinerea particulelor fine existente în suspensie în incinta spațiilor interioare. Reprezintă un model cu o eficiență foarte ridicată și este apreciat datorită rezultatelor obținute în schimbul de aer din spațiile închise ce necesită ventilare.

 

Echipamentele de captare și filtrare a aerului contaminat

Pulberile, particulele, fumul, cețurile, uleiurile sau emulsiile reprezintă poluanți care sunt prezenți în numeroase industrii, ca rezultat firesc al procesului de producție, însă aceștia trebuiesc captați și filtrați din aer deoarece pot crește considerabil riscul de îmbolnăviri profesionale. În ultimii ani, legile și normele care reglementează mediul industrial sunt tot mai severe, iar dotarea fabricilor și atelierelor cu echipamentele potrivite devine o necesitate, care în curând va fi o obligativitate. Atât mediul înconjurător, cât și oamenii, depind de calitatea aerului în general și de calitatea aerului din mediul industrial. Inginerii și proiectanții Alwo au creat echipamente performante, care să deservească cu succes activitatea din majoritatea ramurilor industriale din România. Construim o gamă largă de filtre precum și coalecente, ciclofiltre, bancuri aspirante, exhaustoare și scrubere, iar consultanții Alwo sunt pregătiți pentru a identifica nevoile reale și a ghida fiecare client spre rezultatul cel mai convenabil și eficient.

 

Ne place transparența în ceea ce privește munca pe care o depunem. Urmăriți-ne pe Linkedin sau Facebook, unde venim constant cu noutăți, vorbim despre produse și proiecte și oferim informații legate de sistemele de exhaustare pe care le producem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *