Miercuri, 26 octombrie, Comisia Europeană a propus norme mai stricte în ce privește poluanții din mediul înconjurător și din ape.
Aerul curat și apele nepoluate sunt esențiale pentru sănătatea oamenilor și a ecosistemelor. În rândul europenilor sunt 300.000 de decese premature anual din cauza poluării atmosferice, iar aplicarea normelor propuse va reduce cu 75% această cifră, în zece ani.
Noile norme oferă un randament clar
Executivul comunitar a informat printr-un comunicat de presă că noile norme oferă un randament clar. Mediul industrial este principalul vizat, iar faptul că nivelurile cele mai crescute de poluanți ai aerului sunt determinate de pulberi fine în suspensie este doar unul dintre argumente.
Recentele propuneri sunt în direcția susținerii „Pactului verde European”, care urmărește reducerea la zero a poluării până în 2050.
„Calitatea aerului pe care îl respirăm şi a apei pe care o utilizăm este fundamentală pentru vieţile noastre şi pentru viitorul societăţilor noastre. Aerul şi apa poluate sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră, pentru economie şi pentru mediul înconjurător, afectându-i cel mai mult pe cei mai vulnerabili dintre noi. Prin urmare, este de datoria noastră să avem grijă să curăţăm aerul şi apa pentru generaţiile prezente şi viitoare. Costurile lipsei de acţiune sunt mult mai mari decât costurile prevenirii”, a declarat comisarul pentru Mediu, Virginijus Sinkevicius.
Autoritățile locale și naționale sunt sprijinite să decidă măsurile pentru monitorizarea calității aerului
Noua legislație este menită să sprijine autoritățile locale în ce privește monitorizarea calității aerului. Propunerile oferă autorităților naționale și locale posibilitatea să aleagă măsurile specifice prin care să se ajungă la standarde. În fișa informativă transmisă de Comisia Europeană se specifică și că politicile actuale și viitoare ale UE în ce privește mediul, energia, transporturile, agricultura și alte industrii vor avea o contribuție importantă în această privință.
Pasul următor este ca propunerile să fie analizate de Parlamentul European și de Consiliul European. Intrarea în vigoare a propunerilor se va realiza treptat, cu obiective pentru fiecare decadă, începând cu 2030. Astfel, mediul industrial și autoritățile vor dispune de timp pentru a se adapta și a distribui eficient investițiile în scopul reducerii poluării în Europa, se arată în comunicatul de presă al Executivului comunitar.
Misiunea ALWO este să protejeze oamenii și mediul înconjurător
Misiunea principală ALWO este ca echipamentele pe care le producem să protejeze oamenii și mediul înconjurător de poluanții rezultați din activitățile industriale de producție, cu beneficii majore în eficientizarea proceselor din fabricile în care sunt montate.
Profesionalismul inginerilor ALWO a condus întreaga companie către dezvoltarea unei divizii de echipamente verzi care pun în centru conceptul Om – Natură.
Soluțiile de exhaustare ALWO sunt soluții complete ce pot fi proiectate și instalate în companii care activează în industria automotive, industria lemnului, metalurgică, alimentară, farmaceutică și multe altele. Ne place transparența în ceea ce privește munca pe care o depunem. Urmăriți-ne pe Linkedin sau Facebook, unde venim constant cu noutăți, vorbim despre produse și proiecte și oferim informații legate de sistemele de exhaustare pe care le producem.