Echipamentele ALWO destinate Industriei prelucrării LEMNULUI și a producției de MOBILĂ facilitează protecția angajaților și a mediului, precum și siguranța operațională a utilajelor.

Sistemele de exhaustare asigură aspirația și filtrarea aerului încărcat cu praf, pulberi și particule rezultate din procesul de producție ca urmare a diverselor prelucrări de materiale precum lemn, PAL, MDF, HPL, plastic, CFRP (carbon), GFRP, textile și metale.

Soluții personalizate ALWO

Captarea, Aspirația și Filtrarea sunt indispensabile în această industrie. ALWO oferă soluții personalizate pentru aceste aplicații precum și pentru zona de finisaj a componentelor și reperelor fabricate în acest domeniu, asigurând soluții eficiente atât pentru zona de șlefuire cât și pentru zona de pulverizare lac/vopsea și uscare într-un mediu controlat atât din punct de vedere al fluxului de aer cât și al temperaturii necesare în aceste spații de producție. Oferim soluții eficiente inclusiv pentru recuperarea energetică a deșeurilor de lemn dar și soluții de transport al materialelor sau produselor finite în fluxul de producție.

Echipamentele și produsele ALWO corespund standardelor impuse prin legile care reglementează industria prelucrării lemnului. Inovăm, creăm și devoltăm cu profesionalism soluții personalizate, calitatea, eficiența și siguranța fiind principiile de bază în munca noastră. Mai jos puteți afla informații despre câteva dintre produsele create pentru companiile care activează în Industria Lemnului.

Fronturi aspirante cu perdea de apă W

Prin intermediul ventilatorului montat pe acoperișul cabinei sau în lateralul acesteia se crează în interior o depresiune care determină formarea unui flux de aer ce traversează cabina din zona de pulverizare și până la coșul de expulzare. Perdeaua de apă a cabinei reține pigmenții solizi din vopsea. Trei spălări cu apă și o ulterioară filtrare uscată asigura reținerea pigmenților în suspensie care, în amestec cu apa, sunt depozitați în vasul de recoltare.

Fronturi aspirante cu filtre uscate V

Sunt construcţii solide, modulare. Principiul de funcţionare al acestora constă în montarea unui ventilator centrifugal pe acoperişul sau în spatele / lateralul frontului aspirant, cu ajutorul depresiunii create forţând aerul să traverseze filtrele. Fluxul de aer cu particule în suspensie va traversa filtrele evitând o dispersie a acestuia în mediul ambiant. Primul nivel de filtrare reţine particulele mai mari de lac şi vopsea, în timp ce al doilea nivel de filtrare va reţine particulele fine. Aerul filtrat va fi evacuat pe gura de refulare a ventilatorului în atmosferă sau, după caz, într-un filtru cu carbon activ-destinat reţinerii COV-urilor.

Silozuri metalice pentru stocarea materialului vrac

Silozurile ALWO sunt echipamente proiectate și dimensionate utilizând soft-uri de ultimă generație, care să asigure o execuție robustă și solidă.

Silozurile cu diametrul de 2500 mm. au partea inferioară conică, extracția materialului fiind realizată prin intermediul unui agitator, sistemul fiind completat cu o valvă de dozare a materialului evacuat.

Silozurile cu diametre de 3600 mm. și 4400 mm. au partea inferioară plată.

 

Pentru toate modele de siloz, înălțimea de descărcare sub valva de dozare este 3000 mm.

Partea intermediară reprezintă zona de stocare a materialului. Zona este prevăzută cu uși de acces, precum și cu hublouri/vizoare.

Partea superioară a silozului este reprezentată de zona de intrare a aerului încărcat cu particule-material ce urmează a se stoca.

 

Filtre cu descărcare automată SFM

Filtrele ALWO cu scuturare mecanică tip SFM sunt echipamente externe pentru reținerea pulberilor. Sunt ideale pentru un număr mare de utilaje generatoare de cantități ridicate pulberi cu diferite caracteristici și tipuri, fiind destinate utilizatorilor care permit pauze în exploatarea echipamentului.

Stațiile de filtrare ALWO tip SFM cu scuturare mecanică constituie multiple avantaje în exploatare:

 

Filtrele ALWO cu scuturare mecanică pot fi dotate cu senzori de siguranță și siteme antiexplozie conform normativei ATEX:

 

Colectarea pulberilor se realizează în cuva filtrului, care este dotată cu sistem de extracție automat. În interiorul cuvei filtrului sunt amplasate snecul și valva de dozare.

Sistemul automat de extracție asigură o cantitate constantă de descărcare a pulberilor reținute și o presiune constantă în interiorul filtrului, descărcarea având loc în timpul funcționării.

Filtre cu descărcare automată SFPJ

Grație numărului mare de mâneci filtrante, echipamentele pot prelua debite foarte mari de aer viciat (până la sute de mii mc/h) și sunt cele mai indicate pentru funcționare continuă 24/7. Sistemul de colectare și extracție ale pulberilor poate varia în funcție de aplicație sau cerința utilizatorului.

Filtrele ALWO Pulse-Jet sunt cele mai fiabile echipamente pentru reținerea pulberilor și constituie multiple avantaje în exploatare:

 

Filtrele ALWO Pulse-Jet pot fi dotate cu senzori de siguranță și siteme antiexplozie conform normativei ATEX:

 

Colectarea pulberilor se poate face în buncăre metalice aflate la partea inferioară a cuvei filtrului sau cu sistem de extracție automat în interiorul cuvei filtrului, fiind compus din snec și vâlvă de dozaj.

Sistemul automat de extracție asigură o cantitate constantă de descărcare a pulberilor reținute și o presiune constantă în interiorul filtrului, descărcarea având loc în timpul funcționarii.

ALWO, un partener de încredere, de peste 20 de ani

Oferim o gamă largă de produse destinate Industriei Lemnului. Creăm, inovăm și personalizăm echipamente care facilitează protecția angajaților și a mediului, precum și siguranța operațională a utilajelor angrenate în fluxul de producție.

Suntem producători români de echipamente profesionale și tehnologii de filtrare a aerului poluat din mediul industrial, echipamente și instalații pentru zona de finisaj suprafețe, sisteme de ventilație și climatizare în mediul industrial.

De 20 ani, echipa de ingineri și proiectanți ALWO oferă consultanță, proiectare, instalare și instruire, implementând soluții optime și eficiente, atât din punct de vedere tehnologic, cât și al ușurinței în exploatare.

Suntem transparenți în ceea ce privește munca pe care o depunem. Urmăriți-ne pe Linkedin sau Facebook, unde venim constant cu noutăți, vorbim despre produse și proiecte și oferim informații legate de sistemele de exhaustare pe care le producem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *