Linii de sablare complexe

Spațiile destinate proceselor de sabalare dintr-o fabrică, cele de acoperire a suprafețelor sau de șlefuire necesită linii de finisaj complexe, care să asigure un aer sigur atât în spațiul de lucru, cât și în exteriorul lui. Costurile de echipare ale acestor spații se referă, în mod prioritar, la sistemul de recuperare și transport al abrazivului, precum și la sistemul de ventilație.

Instalații automatizate pentru un randament maxim

Bazându-ne pe o experiență de peste 20 de ani în exhaustare, putem afirma faptul că liniile de finisaj reprezintă soluții complexe, proiectate, executate și montate, în vederea respectării întocmai a nevoilor specifice ale fiecărui beneficiar, având ca scop final realizarea unei instalații automatizate care să asigure un flux de producție cu randament foarte ridicat în zona finisajului. Aceste instalații pot deservi atât zone de sablare, acoperire suprafețe sau șlefuire, cu aplicabilitate în diverse industrii precum automotive, a lemnului, chimică, și nu numai.
Astfel, procesul nostru complet începe cu o atentă consultare a beneficiarului pentru a înțelege nevoile acestuia, precum și a scopului final. Apoi, toate informațiile colectate se transpun într-un proiect executat până la cel mai mic detaliu, urmat de lansarea în fabricație a tuturor componentelor.

Echipamente pentru pregătirea și finisajul suprafețelor

În componența liniilor de finisaj intră echipamente precum: fronturi aspirante, bancuri aspirante, instalații vopsire-lăcuire, echipamente necesare aspirației și echipamente destinate compensării aerului evacuat. Amintim de asemenea și diverse echipamente ce au ca scop menținerea unor temperaturi și fluxuri de aer constante în zonele de lucru, echipamente de transport suspendate sau în pardoseală, echipamente de captare și filtrare a aerului contaminat (praf, pulberi, cov-uri, fum), tablouri electrice și de automatizare completă a fluxului. Puteți afla mai multe despre aceste echipamente din articolul nostru.

Cabina de sablare cu recuperare automată a abrazivului

Reprezintă o soluție avansată și eficientă pentru diverse industrii care necesită procese de sablare. Această tehnologie permite curățarea, finisarea și pregătirea suprafețelor prin utilizarea abrazivilor, precum nisipul, granitul sau bilele de oțel, oferind rezultate uniforme și de înaltă calitate. Una dintre inovațiile principale ale acestei cabine este sistemul de recuperare automată a abrazivului de pe întreaga suprafață a pardoselii, asigurând astfel o reutilizare continuă și eficientă a materialului abraziv.

Beneficii și aplicații ale cabinei de sablare

Din experiența noastră, cabina de sablare cu recuperare automată a abrazivului aduce multiple avantaje. În primul rând, optimizează consumul de materiale, reducând astfel costurile operaționale. Abrazivul utilizat este colectat automat de pe pardoseală și reintrodus în circuitul de sablare, minimizând pierderile și asigurând o utilizare durabilă a resurselor. În plus, acest sistem contribuie la protejarea mediului prin reducerea deșeurilor și a necesității de eliminare frecventă a abrazivilor uzați.
Un alt beneficiu major este îmbunătățirea condițiilor de muncă și a siguranței operatorilor. Sistemele de exhaustare integrate controlează și elimină eficient praful și particulele generate în timpul procesului de sablare, asigurând un mediu de lucru curat și sigur. Aceasta nu numai că protejează sănătatea lucrătorilor, dar și îmbunătățește calitatea produsului final prin prevenirea contaminării suprafețelor sablate.
Pe scurt, cabina de sablare cu recuperare automată a abrazivului reprezintă o soluție modernă și eficientă care îmbunătățește productivitatea, reduce costurile și promovează un mediu de lucru sigur și sustenabil.

Soluții personalizate și procese automatizate

Aceste echipamente destinate proceselor de sablare, pregătire și finisaj se personalizează în funcție de fiecare situație și aplicație. Nefiind standardizate, vă sugerăm să intrați în legătură cu un consultant ALWO care să vă ajute să găsești soluția optimă pentru afecerea dumneavoastră. Specialiștii noștri vă sunt alături la fiecare pas din proces, oferindu-vă și instruire după instalare și punere în funcțiune.

Suntem transparenți în ceea ce privește munca pe care o depunem. Urmăriți-ne pe Linkedin sau Facebook, unde venim constant cu noutăți, vorbim despre produse și proiecte și oferim informații legate de sistemele de exhaustare pe care le producem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *